Omgeving van het huisje

image002

Ons mooie ,sfeervol , leuk romantisch 4 persoonshuisje ligt bij het plaatsje Blaimont op het park Domaine du Bonsoy gemeente Hastière. Het park ligt aan de Maas, 20 km ten zuiden van Dinant en 6 km ten noorden van de Franse grens. Op het park zijn tennisbanen en een speeltuin.

Het 70 ha grote park en de omgeving lenen zich uitstekend voor lange en korte wandelingen. Het is een perfect wandelgebied, vol met schitterende natuur en met veel bezienswaardigheden. Door professionele instanties zijn speciale routes uitgezet van 3 tot 42 km.
Huurders die van rennen houden kunnen hun hart ophalen.
Fietsen kunt u langs de maas.

In Dinant moet u beslist de Citadel bezoeken, ronddwalen of  langs de Maas flaneren. De Grotten van Han liggen op maar 25 km en zijn altijd weer een unieke ervaring. In de omgeving kunt u de beroemde afvaart van de Lesse maken. Een kajaktocht op de Lesse is een hele belevenis, zeker op het watervalletje van Walzin. Het Eurospacecenter in Redu is erg leuk om te bezoeken en nog leuker om een middag astronauten-stage te doen. U komt dus tijd te kort in dit gebied.

Domaine du Bonsoy (met vakantiehuis Ivoire 6) ligt op een beboste helling, hierdoor zijn de huizen minder geschikt voor gasten die minder goed ter been zijn.

Op 8 km afstand van het park ligt Givet. Daar is een fantastisch, modern zwembad aanwezig.

image004

In het kort :
· Bergbeklimmen: tussen Hastière en Dinant, tegenover het kasteel van Freyr
· fietsen en mountainbiken: fietsen zijn o.a. te huur tegenover de abdijkerk in Hastiere
· Zwemmen: overdekt in Givet en Dinant
· Tennissen: op het park
· Kajakken: o.a. op de Lesse in Anseremme
· Indoor-klimmen: in Doiche
· Paardrijden: o.a. te Falaën (12km)
· Bergbeklimmen: tussen Hastière en Dinant, tegenover het kasteel van Freyr

,

In het nederlands te bezoeken voor alle toeristische informatie; https://hastiere-tourisme.be/